Start werkzaamheden rotonde Stappegoorweg
Maandag 22 mei starten de werkzaamheden aan de rotonde aan de Stappegoorweg. De rotonde wordt omgebouwd naar een overzichtelijk kruispunt met verkeerslichten vanwege de toenemende verkeersdrukte in het gebied. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Dit geldt voor zowel automobilisten, fietsers als voetgangers. De ontwikkelingen in het gebied, o.a. de komst van de Jumbo Foodmarkt en de nieuwbouwwijk Willemsbuiten, zorgen voor een grotere verkeersdrukte waardoor de rotonde niet meer voldoet.

De werkzaamheden duren ongeveer 10 weken en worden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van Gelder BV uit Uden. De verwachtte oplevering van het kruispunt is eind juli.

Uitvoering in fasen
De ombouw van de rotonde wordt in fasen uitgevoerd. Hierdoor is er altijd verkeer mogelijk tussen de Ringbaan-Zuid en de parkeerplaats achter de Euroscoop. Om de gefaseerde uitvoering mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen nodig:

• Fietsverkeer wordt vanaf week 19 tot week 30 (7 mei t/m eind juli) omgeleid over de Apenijnnenweg.

• Er geldt tot en met vrijdag 20 juli een parkeerverbod op de Apenijnnenweg.

• De bussen (lijnen 1, 601, 602, 629 en 636) worden omgeleid via de Tatraweg naar de Winkler Prinsstraat. Hierdoor zijn de bushaltes op de Trouwlaan en de Stappegoorweg tijdens de werkzaamheden buiten gebruik. De dichtstbijzijnde haltes zijn in de Winkler Prinsstraat en aan de Eifelweg.

• Voetgangers die vanaf de parkeerplaats bij het zwembad naar het onderwijsgebied willen, worden via de passage tussen de Ireen Wüst IJsbaan en de Jumbo naar het Olympiaplein geleid.

¥ De ingang van de parkeergarage Olympiaplein is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar via de parkeerplaats achter de Euroscoop.

¥ T/m 18 mei voert de aannemer enkele voorbereidende werkzaamheden uit zoals het verlagen van de rotonde. Dit levert beperkte verkeershinder op.

Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/wegwerkzaamheden