SportMedisch Centrum Tilburg

Het SportMedisch Centrum Tilburg richt zich op iedereen die gezond en pijnvrij wil bewegen. Wij onderscheiden ons van reguliere praktijken door ons multidisciplinaire team. Fysiotherapeuten en sportartsen werken intensief met elkaar samen. Onze kennis is altijd up to date! Naast fysiotherapeuten en sportartsen zijn ook psychologen, ergotherapeuten en een diëtiste onderdeel van ons team. Kortom; wij hebben alles in huis om u zo snel mogelijk van uw klacht te laten herstellen.

 

Bent u (top)sporter?

Dan kunnen wij u helpen snel te herstellen van blessure, blessures te voorkomen en het uiterste uit uzelf te halen door diverse test- en meetmethodes. Samen kunnen we trainingen optimaliseren waardoor u het maximale uit uzelf en uw sportprestaties kunt halen.

 

Bent u misschien niet zo sportief?

Ook dan kunt u goed bij ons terecht! Niet alleen sporters willen snel herstellen, iedereen wil de best mogelijke zorg krijgen. Wanneer u snel van uw klacht of blessure af wilt middels een gedegen plan van aanpak en echt zorg op maat, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

U kunt bij ons terecht voor het volgende:

  • fysiotherapie
  • sportgeneeskunde
  • poliklinische revalidatie

 

Fysiotherapie:

Wij beiden diverse vormen van fysiotherapie. Denk hierbij aan;

  • Sportfysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Dry needling

Tevens kunt u bij ons terecht voor een uitgebreide loopanalyse en op maat gemaakte zooltjes.

 

Sportgeneeskunde:

Als enige in Tilburg biedt het SMC Tilburg ook sportgeneeskunde. Denk hierbij aan:

  • (verplichte)sportkeuringen
  • sportmedische onderzoeken
  • Inspanningstest (eventueel met ademgasanalyse)

U kunt ook een afspraak maken voor een consult bij de sportarts. Zij kunnen snel de juiste diagnose stellen.

Wist u trouwens dat een sportarts echt niet alleen sporters helpt? De sportarts is een medisch specialist op beweeg vlak en kan iedereen helpen bij klachten of blessures.

 

Poliklinische revalidatie:

Soms helpt alleen fysiotherapie niet om van de klachten af te komen. Wanneer ook de specialisten in het ziekenhuis u niet (genoeg) kunnen helpen kan een revalidatietraject de oplossing bieden. Een revalidatietraject is een intensief traject van ongeveer 4 maanden waarin samen met een multidisciplinair team aan herstel wordt gewerkt. Bij de revalidatie zijn fysiotherapeuten, een sportarts, ergotherapeuten, psychologen, diëtiste en een patiëntcoach betrokken. Op deze manier kunnen we naar de hele klacht en situatie kijken, en niet enkel naar het lichaamsdeel waar de pijn zit. Hierdoor kunnen we samen echt mooie resultaten behalen!

 

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wenst u meer informatie? Uiteraard kunt u hiervoor terecht op onze website: www.smc-tilburg.nl.

Hebt u vragen naar de mogelijkheden voor u? Neem dan gerust telefonisch (013 545 68 20) of mail ons via de onderstaande contact formulier.

 

Contact met SportMedisch Centrum Tilburg

Vul het onderstaand formulier in als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt gericht aan SportMedisch Centrum Tilburg. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk.

 

1 + 12 =

Contact gegevens

SportMedisch Centrum Tilburg

Olympiaplein 384, 5022 DX Tilburg

Stappegoor gebouw T-Kwadraat