Instituut Broers

MBO College

 

Waar wij voor staan

Het kan veel beter! Dat is wat Corné Broers gedacht heeft toen hij zijn werk als docent in het regulier onderwijs opgaf en de rijkserkende MBO-poot van Instituut Broers MBO College realiseerde. Wat begon uit een gevoel van ontevredenheid heeft zich later ontwikkeld tot een uitermate succesvolle en professionele school met zes rijkserkende voltijd MBO-niveau 4 opleidingen. Wat ons betreft het beste alternatief in voltijd MBO-land. Elk jaar stromen er gemiddeld honderdtwintig gedreven studenten in, trappelend om in twee jaren tijd hun MBO-niveau 4 diploma te behalen.Door het bieden van onderwijs van de hoogste kwaliteit, gegeven in kleine klassen door betrokken docenten, is het onze missie om studenten beter en sneller voor te bereiden dan wie ook. Een succesvolle carrière in de arbeidsmarkt of succesvol doorstromen naar een HBO-vervolgopleiding ligt in het verschiet. Kortom: betrokken onderwijs.

Wij zijn tevreden als

We willen meer dan alleen een MBO-niveau 4 diploma toevoegen aan het succes van onze studenten. We geloven dat dat kan. Met kleinschaligheid, betrokkenheid en wijzen op gedrag. Wij kennen onze studenten. We willen dat onze studenten met een diploma en de juiste vaardigheden van school gaan om hun weg in de arbeidsmarkt of het HBO met zeer veel succes te bewandelen. Wij zijn elk jaar weer trots dat wij daar onderdeel van zijn.

Onze kernwaarden zijn

Nieuw logo betrokken onderwijs

 

Ons opleidingsaanbod in een notendop

  • Topopleiding Directiesecretaresse. Hoezo niet hip?

De spin het web, dat ben jij als Directiesecretaresse. Je draagt graag zorg aan een goed verloop van zaken en een soepel verloop van de dag. Je neemt de telefoon aan, beheert agenda’s, plant en organiseert bijeenkomsten, archiveert, notuleert bij vergaderingen en administratieve zaken zijn voor jou een dagelijkse bezigheid. Daarnaast ben je flexibel, accuraat, communicatief sterk en weet je van aanpakken! Er ligt je een mooie carrière in het verschiet en wij helpen je om dit doel te bereiken. Door middel van theorielessen en de toepassing hiervan in de praktijk, bereiden wij jou voor om een goede start op de arbeidsmarkt te maken. Een winter- of zomerkamp behoren tot de opleiding. Je gaat ook op excursie en plant een zakenlunch. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

  • ICT-beheerder worden met extra certificaten? Hoezo computernerd?

Heeft er iemand problemen met zijn computer? Werkt de software niet zoals verwacht? Of moet er misschien een nieuw netwerk opgebouwd worden? Als ICT-beheerder los jij deze problemen in no time op! De kerntaken van de ICT-beheerder zijn onder andere: Het ontwikkelen van (onderdelen van) informatiesystemen; Het implementeren daarvan; Het beheren van (onderdelen van) informatiesystemen en het beheren van een (bestaande) servicedesk.Je gaat op excursie naar de grootste ICT-beurs van Europa, de Cebit in Hanover. Tijdens je opleiding werk je aan leuke projecten. De servicedesk van Instituut Broers MBO college neemt opdrachten aan van verschillende instanties en particulieren. Jij lost problemen op en kan goed met de klant omgaan. Deze oefeningen stellen je in staat om tijdens het tweede leerjaar een stage in te vullen bij een professionele organisatie. Ben jij zo’n goede kandidaat dat we je een betaalde stage kunnen beloven? In ieder geval haal je zes extra certificaten van Aries om het verzameldiploma IT Technician te kunnen ontvangen.

  • Assistent-accountant en/of bedrijfsadministrateur. Crediteuren/debiteuren?

Ondernemers runnen een eigen bedrijf en hebben het veelal te druk om zich bezig te houden met de financiële administratie. Daar kom jij om de hoek kijken! Als Assistent-accountant ga jij de financiële administratie doen, je ordent de facturatie/rekeningen en je doet de jaarlijkse aangifte bij de belasting. Het is jouw taak om de financiën van het bedrijf te beheren en controleren. Jouw kerntaken als Assistent-accountant of Bedrijfsadministrateur zijn: Verwerken van administraties en/of verrichten van boekhoudkundige werkzaamheden; Je verzorgt werkzaamheden t.b.v. de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting, de jaarrekening en accounting en je verricht werkzaamheden t.b.v. de loonheffingafdrachten en de inkomstenbelasting. Tijdens je opleiding ga je na een training drie weken werken aan het loket bij de belastingdienst als hulp bij aangifte. Wanneer je het eerste leerjaar afsluit kun je door je extra aan te melden voor examens het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) erbij halen. Bovendien neem je in leerjaar twee deel aan een training bij Fontys. Wanneer je die succesvol doorloopt bespaart je dat nog eens een half jaar bij je HBO-studie daar! Samengevat; je volgt een verkorte MBO-4 opleiding en wint daarbij nog eens een half jaar bij de Fontys.

  • Sport- en bewegingscoördinator (agoog of BOS-medewerker of Gezondheid Wellness en Leisure). Hoezo CIOS?

Je bent een echte atleet, spendeert je vrije tijd in de sportschool of op het veld en je vindt het belangrijk om een gezond, sportief leven te leiden en helpt andere graag om hetzelfde doel te bereiken. Instituut Broers biedt twee afstudeerrichtingen aan: Bewegingsagoog en BOS-medewerker (Buurt, Onderwijs, Sport). Welke richting is de juiste voor jou? Als bewegingsagoog werk je met kinderen, ouderen of bijvoorbeeld mensen met een beperking. Dit kan inhouden dat zij een lichamelijke beperking hebben en dus jou hulp nodig hebben tijdens het sporten. De BOS-medewerker werkt vanuit een organisatie in de driehoek Buurt-Onderwijs- Sport (BOS). De BOS-medewerker is vanuit elke hoek in te zetten. Kenmerkend voor het werken binnen de driehoek is dat de werkzaamheden voor een aanzienlijk deel projectmatig van aard zijn. Vind je het leuk om te werken in de buitenschoolse opvang? Dan kun je zomaar geselecteerd worden om een betaalde stage in het tweede leerjaar in te vullen. In ieder geval organiseer je de schoolkampen mee. De opleiding biedt je verschillende extra activiteiten zoals een EHBO-diploma aan. Er zijn projecten met onder andere gehandicaptensport en fitness voor ouderen.

  • Onderwijsassistent(e). Hoezo suffe juf?

Heb je altijd al met kinderen willen werken? Lijkt het je leuk om voor klas te staan? Ga je misschien wel leraar (basisonderwijs) worden? Dan is de twee jaar durende dagopleiding Onderwijsassistent(e) met doorstroomprogramma naar HBO/PABO geschikt voor jou. Ben je een hele goeie dan combineer je deze opleiding met Pedagogisch werker kinderopvang!Je loopt stage in de basisschool. Daar assisteer je de leerkracht op alle mogelijke manieren. Je leert zelf ook lesjes geven. De kerntaken bij de opleiding onderwijsassistente(e) zijn: Assisteren bij het uitvoeren van onderdelen van het primaire (onderwijsleer)proces; Uitvoeren van taken rondom het primaire (onderwijsleer)proces; Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken.

  • Pedagogisch werker kinderopvang

Werken in de kinderopvang kan nog steeds. Je moet dan wel een goede kandidaat zijn met meer kwaliteiten dan die ander. Je moet er bovenuit schieten! Daarom willen wij je graag een VVE-training meegeven. Daardoor kun je werken op plaatsen waar aan Vroeg en Voorschoolse Educatie wordt gedaan. Een betere scholing betekent een beter carrièreperspectief en een vergrote kans op die baan waar jij je oog op hebt laten vallen.Je hebt een opvoedkundige taak. Waarden en normen spelen voor jou een rol. Je wilt kinderen graag iets bijbrengen en daarvoor stel je een activiteitenprogramma en plan van aanpak op. Je concentreert je op het opvoeden en ontwikkelen van het kind maar daarnaast voer je ook organisatie- en professiegebonden taken uit. Ouders vertrouwen hun kind aan jou toe en jij bent dit vertrouwen dan waard. Wat je tijdens de theorielessen leert, kun jij in de praktijk uitoefenen en verfijnen. Ben jij een goede kandidaat dan kun je deze opleiding combineren met onderwijsassistent zodat je na twee jaren met twee diploma’s onze school verlaat.

  • NIEUW! Stewardess

Vliegen zit je in het bloed en je bent graag een paar dagen van huis om de wereld vanuit de lucht te kunnen bekijken. De luchtvaartdienstverlener is werkzaam bij een luchtvaartmaatschappij, afhandelingsbedrijf, luchthaven of ondersteunend bedrijf voor de luchtvaartsector. Hij/zij kan overal worden ingezet in het gehele proces van afhandeling van een passagier en zijn bagage, van luchthaven van vertrek tot luchthaven van aankomst. De luchtvaartdienstverlener heeft daarbij als belangrijkste verantwoordelijkheden de (vlieg)veiligheid en het efficiënt laten verlopen van alle processen. Daarnaast is de luchtvaartdienstverlener het visitekaartje van het bedrijf en heeft hij/zij als belangrijke taak het verlenen van service aan passagiers, zodat zij tevreden het vliegveld verlaten.Door de opzet van ons lesprogramma kun je breed in de arbeidsmarkt worden ingezet. De inhoud van de opleiding is een combinatie van Hostess, Receptionist(e) en Stewardess. Op deze manier biedt jouw diploma uitzicht op werk bij verschillende organisaties. Je bent stressbestendig en klantgericht maar vooral ook communicatief ingesteld.

Betaalde stage? Dat is mogelijk!

Kies je voor één onze economische beroepen (Directiesecretaresse, Assistent-accountant/Bedrijfsadministrateur en ICT-beheerder) dan is een betaalde stage in het tweede leerjaar mogelijk. Je verdient dan het grootste gedeelte van de opleiding terug! Kijk voor de voorwaarden op onze website, www.broersmbocollege.nl.

Maatwerk

Instituut Broers Specialists is een aparte divisie van Broers MBO College. De professionals die hierin werken voorzien in maatwerktrajecten door aan de opdrachtgevers te offreren naar uw wens van bijscholing. Ook werken wij samen met organisaties voor bijscholing van werknemers. Recent hebben de Rabobank en Hoera Kindercentra medewerkers via ons laten scholen. Een op maat gemaakt traject, BBL MBO niveau 4.

Kom eens een kijkje nemen

Wil je een keertje komen kijken naar ons instituut? Plan dan vrijblijvend een meeloopdag en of bezoek onze open avond/dag. Wil je even snel contact, pleeg dan gerust een belletje of stuur ons een mailtje. 

 

  • Meeloopdag? Dat is mogelijk! Bel met ons secretariaat voor een afspraak, 013-5802288, of plan zelf je meeloopdag op onze website www.broersmbocollege.nl.
  • Open avonden/dag vestigingen Tilburg en Eindhoven  Zie onze website voor meer informatie over open avonden: www.broersmbocollege.nl.
  • Even snel contact? Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 013-5802288. Je mag ook een mailtje sturen secretariaat@broersmbocollege.nl.

Contact met  Instituut Broers MBO College

Vul het onderstaand formulier in als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt gericht aan Instituut Broers MBO College. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk.

1 + 9 =

Openingstijden

Ma 08:30 – 16:30
Di 08:30 – 16:30
Wo 08:30 – 16:30
Do 08:30 – 16:30
Vr 08:30 – 16:30
Za gesloten
Zo gesloten

 

Contact gegevens

T 013-5802288
F 013-5802021

Apennijnenweg 14
5022 DV Tilburg